Over Het Element Zaandam

In je Element!

Het Element Zaandam is een uitnodiging voor de Zaanstreek om op ontdekkingsreis te gaan door de vele manieren waarop we balans kunnen creëren voor onszelf tussen stress en ontspanning.

Het Element Zaandam is een inspirerende plek waar je bij elkaar kunt komen, waar je jezelf kunt zijn, waar jij je kennis kunt delen en waar we van elkaar kunnen leren. Waar we leren stoppen met het onderdrukken van onszelf en sociaal wenselijk gedrag vertonen. Waar we onszelf kunnen zijn. Om zo de volgende stap te kunnen zetten in jouw persoonlijke groei, wanneer je hier jouw workshop geeft of deelneemt aan een workshop.

Het is onze missie om hier af te leren wat je geleerd hebt zodat je vanuit bewust kiezen, kan kiezen voor groei. Waarbij het schuurt tussen binnen en buiten je comfortzone gaan op een veilige manier, in een veilige omgeving zodat verandering en transformatie kan ontstaan. Want bewust kunnen kiezen creëert overvloed!

Een plek waar jij weer in contact kan komen met jezelf.
De veiligheid kunt ervaren in jezelf om tot rust te kunnen komen.
Je over te geven aan het moment waarin je bent, zonder gedachtes die je tegenhouden.
Om bewust te worden wat jij wilt en je niet af laat leiden door je omgeving.
Om goed voor jezelf te zorgen.

In mei 2018 ben ik (Sabine Pols) Het Element Zaandam gestart. Mijn uitgangspunt was een blank canvas, dat we met elkaar gebruiken, een co-creatie. Iedereen gebruikt de ruimte voor zijn eigen unieke werkzaamheden, op de tijden dat anderen de ruimte juist niet gebruiken.

Dit leidde er toe dat het een ruimte was voor iedereen, maar dat niemand precies wist wat Het Element Zaandam nu precies was.
Een blank canvas, hoe kan hier mijn missie en visie voor Het Element Zaandam in laten uitkomen?

Het Element Zaandam heeft begin 2024 een ware transformatie ondergaan en wij zijn er trots op!
We hebben voor een groene kleur gekozen die avontuurlijk en gelijkertijd rustgevend is. Het berglandschap is niet alleen prachtig om naar te kijken maar heeft een achterliggende betekenis. Het geeft aan dat er pieken en dalen zijn in het leven, en dat ze allemaal oke zijn. Dat je die hobbels nodig hebt om te groeien en dat pas als je er vanaf een afstandje naar kijkt, dat je ziet dat het leven een prachtig landschap is.